EMPRESA

Macusa, empresa familiar amb més de 50 anys d’història, hem destinat tots els nostres esforços amb la millora contínua de processos productius en el món de la transformació de la fusta. Avui en dia, gràcies a unes instal·lacions renovades amb maquinària d’última generació i nous processos de treball, Macusa som una empresa referent en el mercat de fusta per exterior i fusta estructural.

L’experiència de molts anys de Serradora Cunill va ser la base sòlida per seguir evolucionant en el món de la fusta estructural i per exterior. Amb la creació de Macusa, es van introduir nous processos productius que van permetre mecanitzar, muntar i comercialitzar diferents tipus de fusta per exterior i estructural.

L’equip tècnic humà i una gran inversió en maquinària i sistemes informàtics donen un valor afegit que ens permet ésser una empresa líder al nostre país. Macusa hem anat ampliant la nostra oferta, tal i com es pot veure en el web, amb una amplíssima gamma d’articles, productes finals, i en la realització de tot tipus de treball a mida, des de la realització de mobiliari urbà i infantil, fins a la construcció de projectes i obres en fusta estructural i obres urbanístiques.

Actualment a Macusa desenvolupem projectes dissenyats en fusta estructural tals com cobertes, forjats, porxos, ponts i passarel·les de vianants, projectes mediambientals per l'exterior, habitatges sostenibles.., i donant un servei addicional d’orientació tècnica, mecanització, tractament, acabats i muntatge.

Història

1965. Vam iniciar l'activitat industrial en una petita serradora ja existent ubicada al centre del poble de Gironella.

1980. Quinze anys més tard ens vam traslladar a unes noves instal·lacions, creant una serradora de 15.000 m2. a les afores de Gironella, amb maquinària nova i amb molta més capacitat de producció i a la vegada ampliant l'activitat amb una secció de fabricació de palets i embalatges amb la finalitat de donar un major valor afegit al producte.

1998. Seguint les tendències del mercat i veient el fort creixement de la demanda de la fusta per exteriors i fusta estructural, en aquest any posem en funcionament unes noves instal·lacions de 4.000 m2.aprox. ubicades al Políg. Cantallops, s/n. d'Olvan, per atendre aquest mercat amb taller de mecanitzats i fabricació de mobiliari urbà amb fusta tractada.

2000. Gràcies a la confiança del nostres clients i l'augment de la demanda es decideix fer una ampliació de les instal·lacions al Políg. Cantallops fins a 15.000 m2. dels quals uns 4.000 són coberts amb maquinària nova per la mecanització de fusta amb la finalitat de poder donar un millor servei al client.

2003. Seguint la dinàmica de creixement i servei al client, en aquest any traslladem l'administració de l'empresa a unes noves oficines a la planta del Políg. Cantallops d'Olvan, junt amb nou departament d'oficina tècnica per l'assessorament tècnic i càlcul d'estructures.

2007. A Macusa incorporem una de les màquines que ens donarà el posicionament que avui en dia tenim en el mercat de la fusta estructural. La màquina Hundegger K2 de control numèric dóna l’opció a realitzar tot tipus de projecte de fusta amb totes les mecanitzacions necessàries per a realitzar un muntatge en format kit, estalviant temps i perfeccionant els acabats.

2013. En els últims anys a Macusa hem invertit per millorar els acabats dels productes un cop ja mecanitzada la fusta, en especial d’estructures, incorporant maquinària per pintar, rusticar i polir.

Pol. Cantallops,       s/n. 08611 OLVAN