Tractaments i acabats de la fusta

Ja des dels orígens de Macusa, el tractament a l’autoclau ha anat lligat en molts dels productes i serveis que s’ha ofert. La venda i comercialització de pi tractat a l'autoclau ha sigut des de fa anys un dels punts claus en la venda dels productes i serveis de Macusa.

A part d’aquest tractament, Macusa hem seguit avançant i invertint en aquest àmbit. Han sigut en els darrers anys on s’ha apostat definitivament en aquesta línia i s’ha adquirit nova maquinària per oferir un millor ventall d’acabats i tractaments dels nostres productes. El client, avui en dia, pot triar entre una selecció d’opcions segons zona d’ús, preferències de color i disseny, així com de textura.

A Macusa hem incorporat el servei de lasurar o envernissar a porus obert, fet que permet donar una doble opció de tractament classe risc II (el necessari per a fustes en interior de l’habitatge) i acabat en diferents colors i dissenys. Una opció que ens permet ser més competitius que mai en el subministrament de tot tipus de fusta estructural i de tancaments.

A més a més, la incorporació d’una darrera màquina de rusticar, permet donar aquesta altra opció als nostres clients. Aquest servei de rusticar es basa en raspallar la fusta de forma abrasiva fent ressaltar les vetes de la mateixa. Una textura singular, atractiva i rústica que permet donar un acabat diferent en un espai concret.

Aquests processos es poden realitzar en tots els nostres productes, siguin per taules de pi, bigues de fusta (massissa o laminada), com pels productes acabats (mobiliari urbà o estructures).

 

Definició de les Classes de Risc (o d’ús) en el tractament de la fusta:

Classe risc 1: La fusta o derivats s’utilitzen en l’interior d’una construcció i no està exposada a la intempèrie ni a cap procés d’humidificació. L’atac de fongs cromògens o per fongs xilòfags és insignificant i sempre accidental

Classe risc 2: La fusta o derivats es localitza sota coberta i no exposat a la intempèrie (en particular a la pluja horitzontal), però que pot ser sotmès a la humidificació ocasional. Es pot produir atacs per fongs cromògens i fongs xilòfags.

Classe risc 3: La fusta o derivats estan per sobre del terra (sòl) i exposats a la intempèrie (en particular la pluja). Es pot produir atacs per fongs cromògens i fongs xilòfags. 

Classe risc 4: La fusta o derivats estan en contacte amb el terra (sòl) i a l’aigua dolça. Es pot produir atacs per fongs cromògens i fongs xilòfags.

Classe risc 5: La fusta o derivats estan submergits en aigua salada de forma regular o permanent. L’atac d’invertebrats marins és el problema principal, especialment en aigües temperades.

INFORMACIÓ TÈCNICA

Pol. Cantallops,       s/n. 08611 OLVAN